מגזין דיגיטלי חודשי מבית מקימי | גיליון #8 | חודש אלול תשפ''א | עורכת: אודיה רובין בן-זקן | איור: שני חייט 

בס״ד

אם לא נוח לך, אז לך-לך. מסלון למטבח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

על כל מגרעותיה של מגפת הקורונה והשלכותיה השליליות על הכלכלה והחברה, ניתן לזקוף לזכותה גם צעד חיובי ומשמעותי בתקופתנו, קידומה של העבודה מהבית היישר אל המיינסטרים.

הצורך בריחוק חברתי ומפגשים גרעיניים בלבד, עורר מענה בדמות העבודה מהבית. חברות רבות ציידו את שכירהם במחשבים ובציוד הנדרש, ושלחו אותם היישר אל עבר הסלון הביתי. ובין רעש הילדים, נטל הבישולים והנקיונות נאצלו רבים לתמרן גם בין משימות קרייריסטיות.  אך היו כאלו שעשו זאת קודם, הרבה לפני דור הקורונה.

עוד הרבה לפני שעבודה מהבית הפכה לשם נרדף לשגרה, שכירים ועצמאים במקצועות נבחרים הפכו אותה לשגרת חייהם. הם חמקו מהפקקים בבקרים, נמנעו מהצטופפות ברכבת או משיחות חולין במסדרון עם עמיתהם לעבודה. למעשה, פיצחו את השיטה עוד לפני שרבים ידעו שיש מה לפצח, ומוכיחים לנו שגם בתקופה מוזרה שכזו, אין סיבה לחוסר מעש.

ואכן, עבודה מהבית נמצאת במגמת עלייה נרחבת בעשור האחרון. כך מחקר בינלאומי שנערך בשנת 2019 בהשתתפות 15 אלך מעסיקים ושכירים מ-80 מדינות ברחבי העולם, חשף בתוצאתיו כי בהינתן שתי הצעות עבודה זהות, 80% מהעובדים היו מעדיפים את המשרה שמאפשרת העסקה במודל גמיש, דהיינו משרה בה ניתן לשלב עבודה במשרד לבין עבודה מהבית. תוצאות הסקר מוכיחות את האימרה כי עולם העבודה משתנה לנגד עיננו, ולא רק תחת אחריותה הבלעדית של הקרונה. משרות ותחומי לימוד הולכים ונעלמים, ובמקומם מגיחים לעולם תחומי עבודה חדשים, דיגיטלים וטכנולוגים יותר מבעבר.

אז מי אתם אנשי העבודה מהבית? מהן המקצועות בהם הפכו את הסלון למשרד?

1.      אנשי תוכן

ברחבי הבלוגים, אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות נמצאים כותבי התוכן אשר מחברים בין רעיון למילה כתובה. הכותבים עובדים לרוב במתכונת פרילנסרית ומתמחרים את שירותם על פי מספר מילים. הכותבים מציעים את שירותיהם לחברות, עמותות או עסקים קטנים ואף למגזינים ועיתונים דיגיטלים. מדובר בכתיבת בלוגים, כתבות, מידע ואף כתיבת ניוזלטרים והכל, דרך המחשב הביתי.

קבוצות פייסבוק בהן תוכלו למצוא משרות בתחום זה:

https://www.facebook.com/groups/453837668062945

https://www.facebook.com/groups/respectfirst

2.      מתרגמים

מעברית לאנגלית, מגרמנית לעברית, או אולי מרוסית ובחזרה – כשכל מה שצריך זה מחשב. עבודות תרגום הופכות לאידיאליות ביותר לעבודה מהבית. אנשי השפות עובדים גם כאן כפרילנסרים לרוב, ומתמחרים עצמם על פי מספר מילים בטקסט.

קבוצות פייסבוק בהן תוכלו למצוא משרות בתחום זה:

https://www.facebook.com/groups/translators972

3.      סושיאל ורשתות חברתיות

בעידן בו רשתות חברתיות נמצאות בגדר חובה עבור חברות ועסקים רבים, כך הפכו גם מנהלי הרשתות למצרך בסיסי. החל מאינסטגרם ופייסבוק ועד לטיקטוק, כל עסק זקוק למומחה בתחום שימנף אותו. אנשי השיווק והניו מדיה, מעלים פוסטים אשר מושכים לקוחות, מקדמים עסקים, מנהלים קמפיינים, והכל מהבית.

קבוצות פייסבוק בהן תוכלו למצוא משרות בתחום זה:

https://www.facebook.com/groups/juniorppc

https://www.facebook.com/groups/813666145447502

4.      גרפיקאים וביצועיסטים

גם כאן, מדובר בצורך בסיסי עבור עסקים קטנים כגדולים בימינו אנו. לרוב, עסקים אינם יכולים להרשות לעצמם גרפיקאים במשרה מלאה ועל כן מעסיקים פרילנסרים. החל משלטי חוצות, ועד עיצוב מודעה לפייסבוק, הגרפיקאים עומדים על הצד היפה של העסקים, ולעיתים קרובות עושים זאת מהסלון.

קבוצות פייסבוק בהן תוכלו למצוא משרות בתחום זה:

https://www.facebook.com/groups/Israel.Graphics

https://www.facebook.com/groups/501438426546320

5.      מפתחי WEB

מפתחי אתרים מצטרפים גם הם אל חבורת העבודה מהבית. מדובר במפתחים שעבודתם היא תחזוק או פיתוח של יישומים ברשת האינטרנט. אלה נמצאים בכל סוגי החברות, קטנות וגדולות לצד ציבוריות ופרטיות, במגוון סוגי משרות הכוללות פרילנסרים או משרה מלאה.

קבוצות פייסבוק בהן תוכלו למצוא משרות בתחום זה:

https://www.facebook.com/groups/1708012579476391

6.      קולינריה

בפן פחות ממוחשב ועתידני של העבודה מהבית, נמצא תחום הקולינריה. החל מעוגות מעוצבות, דרך מגשי ארוחות בוקר ועד ארוחות גורמה בהרכבה אישית – והכל מהבית ועד הבית. שפים וטבחים מקצועים לצד אופים חובבים שהפכו את התחביב למקצוע, מצאו רווח כלכלי ותעסקותי בהככנת משלוחי אוכל אל לקוחות רעבים, מבלי לצאת מפתח הבית, או המטבח במקרה הזה.

7.      נציגי שירות לקוחות וטלמרקטינג

אולי זה נשמע תמוה, אך בימים כמו אלו, וגם בימים שקדמו לכך אנו צריכים לנתק את התמונה הברורה שיש לנו בראש שבה מוקד מרובה נציגים, ולהתחיל לדמיין את המציאות העכשווית – מחשב וטלפון מהשולחן בפינת אוכל. וכך, אפשר לתפעל מענה ללקוחות או שיחות טלפון מקצועיות לכדי עבודה מהבית, שלא מצריכה מאיתנו יותר מדי הכנה מוקדמת.

אל תתעצלו, לכו לכם מהמיטה והתקדמו לכיוון הסלון. זה כל מה שצריך היום בשביל לעבוד. 

מה דעתך על הכתבה?

אולי יעניין אותך גם...

עם נתוני אבטלה שנעים בין 12% ל20%, משבר הקורונה שינה את הדרך בו שוק התעסוקה עובד, עם הרבה ענפים שחדלו מלהיות בין לילה: החל מתרבות וטיולים, וכלה בקיצוצים בחברות היי- טק שונות. מה עושים האנשים האלה עכשיו? במה הם עובדים? איך הם הצליחו להמציא את עצמם מחדש?
מאחורי חלק מההבטחות להשקעות פיננסיות טובות, מתחבאות מלכודות פיננסיות שמחפשות את האדם התמים הבא שיוכלו לשתות לו את הכסף. הנה כמה כללי אצבע שיוכלו לעזור לכם להימנע מעקיצות פיננסיות
לא רק מלונאות, חברות נסיעות או מסעדות. אין עסק שלא חש ברעידת האדמה שנגרמה על ידי הקורונה, אם כך מה יוביל לסגירת עסקים מסויימים, לעומת אחרים שייזנקו במכירות? ואיך תוכלו להמיר זאת לעסק הפרטי שלכם?
הרשמה לקהילת המנויים למגזין עכשיו ובחינם!
המגזין

כל הזכויות שמורות - מקימי 2021