מגזין דיגיטלי חודשי מבית מקימי | גיליון #8 | חודש אלול תשפ''א | עורכת: אודיה רובין בן-זקן | איור: שני חייט 

בס״ד

דבר העורכת – גיליון אלול תשפ”א

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

חופש כלכלי הוא חלום משותף להרבה מאזרחי ישראל. אך מה זה אומר באמת? איך מגיעים לזה? איך נמנעים מהמוקשים בדרך? המגזין הזה הוא צעד ראשון בדרך להשגת החלום.

“הכלכלה חיונית אמנם כמו המים לחיים, הגוועים מיד בהעדר מים. אולם בדומה למים, אין היא חיים עצמם. הכלכלה שואבת משמעות רק מן הדברים שלמענם היא מתקיימת, ואשר אינם שייכים לכלכלה.”

קרל יספרס


מאז שאני נערה הבנתי שכל דבר שאני רוצה להשיג בחיים ידרוש כסף. כדי להשיג את כל הדברים שרציתי, יצאתי לעבוד כבר מגיל 16. החלומות שלי לרכוש דירה, השכלה באוניברסיטה, לטייל בעולם, לצאת לחופשות ולגדל משפחה יצרו מרדף אחרי חלום “החופש הכלכלי”. כמו כולם, הייתי רוצה שהכסף שלי יעבוד בשבילי, ולמצוא איזה השקעה טובה שתניב הרבה רווחים במינימום מאמץ. כך אוכל לעשות את כל מה שחלמתי לעשות, ולמצוא חלומות חדשים בלי צורך לרדוף אחרי כסף.

בעיניי, החופש הכלכלי האמיתי הוא היכולת להחליט מהם הדברים המשמעותיים שבחיים שלנו. מה יכניס לחיים שלנו משמעות ושמחה? עבור מה אני צריכה את הכסף? האם זה באמת משמח אותי? חשבון נפש אמיתי וסדר עדיפויות הוא המפתח להשגת אחד החלומות הנלחמים ביותר במידה בצורה בריאה וטובה. בעיניי, הגיליון הזה הוא צעד ראשון בדרך מופלאה להשגת החלום.

בברכת הצלחה,

אודיה רובין בן זקן

עורכת מגזין אלול

מה דעתך על הכתבה?

אולי יעניין אותך גם...

טור דעה כעוס על השקרים הגדולים שמוכרים להומנים אודות הכנסה פאסיבית ועוד אין ספור מושגים גרנדיוזיים מעולם הכלכלה. על שקרים, ועבודה קשה.
עולם העבודה משתנה מקצה לקצה, קריירות בטוחות נתלשות מהשורש וסימני שאלה מקיפים אותנו מכל עבר. כיצד נחפש עבודה? או האם התשובה בכלל טמונה בדמי האבטלה? אז מה נכון לנו בתקופה זו?
היבטים רבים ישנם לעבודת צעירים: החוק, לוח הזמנים, עולם הערכים ובעיקר המוטיבציה לעבוד או היעדרה. אז מה באמת קורה בשטח? ומה נוכל ללמוד מזה כצעירים, כהורים לצעירים וכמעסיקים פוטנציאלים.
הרשמה לקהילת המנויים למגזין עכשיו ובחינם!
המגזין

כל הזכויות שמורות - מקימי 2021