מגזין דיגיטלי חודשי מבית מקימי | גיליון #8 | חודש אלול תשפ''א | עורכת: אודיה רובין בן-זקן | איור: שני חייט 

שאלות ותשובות ממגזין שעבר

חן ראלי שואלת>>>

איך אוכל לקבל מידע אודות דמי אבטלה אם אני רק עובדת שנתיים. לא מצליחה להבין אם בכלל מגיע לי?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

ניתן לקבל מידע באתר של ביטוח לאומי. על מנת להקבל דמי אבטלה, שלב ראשון הוא צריך להירשם בשרות התעסוקה . תנאי נוסף הוא צבירת 12 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים לפני ההרשמה בשרות התעסוקה . ניתן להגיש את התביעה מקוון ולדאוג שהמעסיק ישדר טופס 100 לביטוח לאומי או לתת לך טופס 1514 ומכתב פיטורים .
לשליחת שאלת המשך>>

רונן רוי שואלת>>>

האם יש הטבות או מענק לבידוד של עצמאי ?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

לצערי , לעצמאי הנכנס לבידוד לא זכאי לשום פיצוי. אם עצמאי חלה בקורונה ייתכן ויהיה זכאי לקצבה מביטוח לאומי עבור דמי פגיעה . ניתן להיכנס לאתר של ביטוח לאומי ולהגיש את התביעה באופן מקוון.
לשליחת שאלת המשך>>

מיכאל לינקסנברג שואל>>>

מה קורה עם הפנסיה (זה לא הרבה) כי לא שולם פרמיה מאז מרץ?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

בעניין הפנסיה, אין חובה של המעסיק לשלם פנסיה בתקופת חל''ת. וזה משום שלא שולמה משכורת על ידו. על המעסיק לדוויח לחברת הביטוח שאתה בחל'ת או במערכת המקוונת של מעסיקים או חשבי שכר או למלא טופס 'דילוג'. אחרת חברת הביטוח תיצור חוב עבורך משום שלא שולם. בכל אופן טיפ קטן לקראת יציאה לפנסיה הוא להיכנס לאזור האישי של חב' הפנסיה ולבדוק שאכן יש רצף תשלומים. אם לא נרשמת לאתר או אין דרך קצרה, כמובן ניתן ליצור קשר או במייל או בטלפון ולקבל את המידע. וכמובן במידה ויש חוסרים , מומלץ בחום לפנות למעסיק ולבקש ממנו שישלים אותם לפני יציאתך לפנסיה. כנ''ל אם עבדת אצל מעסיקים קודמים והפרשות היו בחברות שונות. את המידע מכל החברות ניתן למצוא בכניסה לאתר *הר הביטוח* ושם לראות את כל סוגי הביטוח ששולם על שמך. ואם לא זכור לך את כל המעסיקים שלך, ניתן להיכנס לאיזור האישי של ביטוח לאומי ומתחת הכותרת ' דו''חות' ניתן למצוא את רשימת המעסיקים ושנות עבודה אצל כל אחד ואחד. בהצלחה !!
לשליחת שאלת המשך>>

יהודה קורן שואל>>>

אומרים לי לא להשאיר כסף לשכב בבנק... איפה אני יכול להשקיע סכום של בערך 7 אלף? והאם זה כדאי כשאני מתכוון להתחתן בעתיד הקרוב?

תשבתה של - זיוה אליהו יועצת זוגית ויועצת לכלכת המשפחה במקימי

שלום יהודה. אם אתה כבר יודע את מועד חתונתך, אז מזל טוב! אם אתה בדרך, איחוליי להצלחה ולמציאת האשה המתאימה לך בקלות ובמהרה. לדעתי, אם ההשקעה בסכום הזה היא לתקופה קצרה, כדאי להפקיד את הכסף בפיקדון נזיל בבנק. כך הכסף יישמר לך ותוכל למשוך אותו אך ורק למטרת החתונה. חיסכון לטווח ארוך, בסכומים גדולים יותר, כדאי לשקול אפיקי השקעה מניבים תשואה טובה.
לשליחת שאלת המשך>>

אביש לוי שואל>>>

מה כדאי לעשות בתקופה הזו למיטוב כלכלי. ברוך ה' אנחנו ממשיכים לעבוד. וההוצאות פוחתות. האם ניתן לבצע השקעות קטנות אולי?

תשבתו של - תמר מיכלסון רואת חשבון ויועצת לכלכת המשפחה והעסק במקימי

שלום אבישי, שאלה מעולה והתשובה היא שבהחלט כן. את העודף בין ההכנסות להוצאות לשים בפק''מ פשוט בבנק. בשלב שני להגדיר למה מיועד החסכון ולאיזה פרק זמן. אחרי שהגדרתם את מטרת החסכון וטווח הזמן, אפשר לבחור היכן להשקיע. כשהכלל הוא שככל שיש יותר זמן, אפשר להשקיע בסיכון גבוה יותר (ולכן גם בשיעורי רווח גבוהים יותר). (אביאל עד כאן הבסיס, מכאן קצת פירוט על אפשרויות) חסכונות לטווח קצר משקיעים ללא סיכון, בדרך כלל משאירים בפק''מ. חסכונות לטווח בינוני משקיעים בסיכון בינוני: תיק השקעות עם כמות קטנה יחסית של מניות, הלוואה חברתית ועוד. חסכונות לטווח ארוך: בסלי מניות עם אחוז גבוה של מניות, בכלי מחכה מדד מניות, קרן נדל''ן או אפילו נדל''ן ממש (תלוי בסכום שיש לכם). בהצלחה ושתהיה הרבה ברכה בכסף!
לשליחת שאלת המשך>>

מיכאל לינקסנברג שואל>>>

שלום גדליה. יצאתי לחל'ת במרץ שאני בגיל66. אני וגם המעסיק רוצים מתי שיתאפשר לחזור לעבודה אבל מכוון שזה תלוי בתיירות מי יודע. קבלתי עד עכשיו דמי אבטלה אבל באוקטובר אהיה בן 67 מה עושים ומה באמת מגיע, האם ימשיך דמי אבטלה?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

מיכאל שלום! לפי תקנות קורונה מגיע חל''ת לכולם עד יוני 2021. במקרה שלך בהגיעך לגיל 67 .כדאי להירשם שוב באתר של ביטוח לאומי ,אבל הפעם לסמן את קבוצת גיל מעל 67 ולמלא את השאלון הקצר. בכל אופן עץרצוי לעקוב אחרי התשלומים מביטוח לאומי שלא ע''מ שהמעבר בין קבוצות הגיל יהיה חלק .
לשליחת שאלת המשך>>

מאור גפן שואל>>>

נדבקתי בקורונה בעבודה. האם מגיעות לי זכויות מיוחדות?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

כן! מי שנדבק במקום עבודתו מוכר כתאונת עבודה, ולזה כמה השלכות. דבר ראשון הוא יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי, למיטב ידיעתי אפילו מוכר כמעט באופן אוטומטי ל-30 יום, למרות שהבריא לאחר 14-12 ימי בידוד. דבר שני, במקרה שיש לו יתרת זכות של ימי מחלה, לא מנכים ממנו את ימי המחלה.
לשליחת שאלת המשך>>

אורית קצב שואלת>>>

כמה כסף אקבל על ימי המחלה אם נדבקתי בקורונה ?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

לעובד שכיר ולעובד עצמאי :החישוב ייעשה לפי 75% ממשכורת ברוטו (כולל שכר שעות נוספות, שכר פרמיות ומענקים - כגון ביגוד, הבראה, משכורת 13 ועוד) החייבת בדמי ביטוח ב- 3 החודשים שקדמו לחודש שבו הפסיק לעבוד בשל הפגיעה, לחלק ב-90. סכום המקסימלי עבור דמי הפגיעה ליום הינו 1,114.38 ש"ח (החל ב- 01.01.2020). במידה ולא קיבלת שכר מלא ב-3 החודשים שקדמו לפגיעה, עליך להמציא אישורים המעידים על כך שלא קיבלת שכר מלא בגלל סיבות מוצדקות (אישורי מחלה, חופשה וכיוצא בזה). במקרה כזה תיבחן אפשרות לחשב את השכר כאילו עבדת חודש מלא. מדמי הפגיעה מנוכים מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות.
לשליחת שאלת המשך>>

מירית ארנון שואלת>>>

על חשבון מי ימי מחלה שאנו מקבלים על הקורונה?

תשבתו של - גדליה גובר חשב שכר בכיר ויועץ לכלכת המשפחה במקימי

יום הפגיעה ישולם ע"י המעסיק . אם נעדרת פחות מ-12 יום – החל מיום השלישי לאחר הפגיעה, ימי ההיעדרות ישולמו על ידי הביטוח הלאומי. לדוגמה: אם נפגעת בתאריך 1.7.2020, ונעדרת מהעבודה עקב הפגיעה עד ליום 8.7.2020, תהיה זכאי לדמי פגיעה מיום 4.7.2020 עד 8.7.2020. אם נעדרת יותר מ-12 יום - ישלם לך הביטוח הלאומי דמי פגיעה על כל ימי ההיעדרות החל מיום למחרת יום הפגיעה.
לשליחת שאלת המשך>>

קדימה, שאלו שאלה, מבטיחים לענות, וגם לפרסם במגזין הבא.. 🙂

מה דעתך על הכתבה?

הרשמה לקהילת המנויים למגזין עכשיו ובחינם!
המגזין

כל הזכויות שמורות - מקימי 2021