מגזין דיגיטלי חודשי מבית מקימי | גיליון #8 | חודש אלול תשפ''א | עורכת: אודיה רובין בן-זקן | איור: שני חייט 

בס״ד

What you want is what you get

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

בעולם בו רבים מאיתנו הפכו לעצמאים בעקבות הקורונה, תמחור עצמי וגביית תשלום הינו נדבך חשוב במערך הפרנסה. הקושי הוא עצום בכל הנוגע לרגע הזה בו אנו עומדים בפני השאלה “אז כמה זה יעלה לנו”. בכתבה אסקור סיפורי מקרה מתוך משרדי מקימי ואנתח אותם לכדי טיפים יישומיים לכל עצמאי.

בשנת 2020 הגישו יותר מ100,000 בקשות לפתיחת תיק עוסק בישראל, פי שתיים מהממוצע השנתי בשנים שעברו. הקורונה הכתה חזק במערכת השכירים. החל’ת הפכה להיות מילה נרדפת לקורונה – והיציבות הפכה לנדירה מאי פעם.

“מי היה מאמין שאמא שלי תציע לי להיות עצמאי ולא שכיר” סיפר לי רועי – שנמצא אצלנו בהליך שיקום כלכלי בסניף פתח תקווה.

אז פתחתם עסק, מזל טוב. עכשיו לחלק החשוב ביותר ואני יודע שזו מילה גסה בקרב עצמאים רבים – פרנסה. לפעמים מרגיש לי שפרילנסרים לא רוצים להרוויח כסף. מאחר ובכל פעם שמגיעים לרגע בו הם נשאלים “נו אז כמה זה יעלה לי? “אני שומע תשובה כמו “נראה בסוף” “נתחשבן כבר” “אני אחזיר לך תשובה” ויש עוד.. 

חן שהגיעה אלינו למשרד בעקבות פיטורין, כאשר לאחר תקופה הצליחה ביחד עם מלוות המשפחות שלה אצלנו במקימי למצוא את נקודת החוזק שלה – על בסיסה הקימה עסק. עורכת וידאו עצמאית.

סקירה קצרה על התחום שחן בחרה בו מתוך ניסיון העבר שלה כעובדת שכירה בחברה להפקות וידאו.

התחום: עריכת וידאו פרילנסרית

תחום ספציפי: אפטריסטית (עריכה ויצירת וידאו מורכב)

שכר: כיום נהוג לגבות פר משמרת עריכה בת 6-8 שעות – בין 1,200 – 2,500 ש”ח תלוי במשתנים הבאים – סוג הלקוח – ככול שהלקוח נוח יותר, ברור יותר, המחיר יכול להיות זול יותר מאחר ויהיו פחות תיקונים ועבודה נעימה יותר. 

סוג הפרויקט – ככול שהפרויקט יותר מורכב וייחודי ליכולות שלי כעורכת, וככול שהפרויקט מיועד למטרות עסקיות גדולות יותר (מניבות רווח גדול יותר ללקוח) כך המחיר יגדל בהתאם. 

לדוגמא: עריכת קליפ לזמר מתחיל מול סרטון בן אותן שעות העריכה לחברת נדל”ן – לחברת נדל”ן אציע מחיר גבוה משמעותית ביחס לזמר המתחיל.

במציאות, חן לא הצליחה לגבות כסף מהלקוחות שלה, גם בהיבט היישומי “אני צריכה בבקשה שתעביר לי כסף היום” וגם מהביט של תמחור נכון “אני שווה 1,200 ש”ח למשמרת”

לאחר שישבתי איתה החלטנו שבמשך חודש אני אהיה זה שאתנהל מול הלקוחות שלה יחד איתה בתמחור ובבקשת התשלום.

וכך היה: הלקוח הראשון היה חברת דיגיטל שביקשה פרויקט עריכה מהיום למחר בעקבות חוסר עמידה בזמנים עם העורכים שלהם. לאחר שהבנתי יחד עם חן את המהות והזמן הנדרש לעריכת הסרטון, הגשתי הצעת מחיר כזו, “עבור משמרת עריכה “אני דורשת 1,200 ש”ח, למשמרת שניה וצפונה אני אדרוש 1,000 ש”ח” כאשר כתבנו השערת משמרות של משמרת וחצי – תמורת 1,700 ש”ח פלוס מע”מ.

וכמובן שביקשתי תשלום של 30 אחוזים טרם תחילת העבודה – ובסיומה דרשתי תשלום עוד באותו היום.

לסיכום – מתאים לעצמאים רבים בהמון תחומים:

  1. בחנו את הלקוח ואת האופי שלו – כדאי אפילו לברר על פרויקטים קודמים שלו.. מתוך זה תבינו את מהות תהליך העבודה עם הלקוח והזמן שידרוש מכם.
  2. בחנו את אפיון הפרויקט בצורה מלאה – מה צריך בדיוק, איך זה צריך להראות, לבקש רפרנסים, ליצור סטורי-בורד, או מסמך אפיון מקדים טרם תחילת העבודה (כמובן בתשלום). ולהבין את התמונה הכוללת.
  3. לוודא כי תמחרתם נכון את המסגרת שעות – במידה ויהיו שעות נוספות, לא להתבייש להכניס את המקרה בו לא תעמדו בזמנים, אין שום סיבה שהלקוח לא ישתתף אתכם בזה. כמובן בהתאם למקצוע ולמה שנהוג בו.
  4. לעמוד על תשלום מראש של 20 עד 30 אחוזים מן העסקה, ולדאוג באופן ברור בלי בושה לדרישת תשלום מלאה כמה שיותר מוקדם בסיום הפרויקט או במעמד מכירת מוצר. לעגן הכל במסמך מקדים טרם תחילת העבודה יכול למנוע אי נעימות בהמשך.
  5. אל תתביישו להיוועץ עם חברים, קולגות ואני מקצוע – אנשים אוהבים לעזור. (מוזמנים להיוועץ איתנו במקימי או אפילו במייל האישי שלי [email protected])

תעשו ותצליחו.

מה דעתך על הכתבה?

אולי יעניין אותך גם...

כל אחד וסיפורו שלו. כל אחד וההחלטה שלו.
כולם רוצים שהכסף יעבוד בשבילם, אולם איך אפשר לייצר הכנסה פסיבית עם כסף שקיבלנו או הצלחנו לחסוך? ואיך אפשר לייצר הכנסה פסיבית גם בלי הון משמעותי, אך באמצעות השקעה של ידע מקצועי ושיווק נכון?
מדריך פשוט ובהיר עם עדכונים חדשים בנושאים שונים בנוגע להטבות ולזכויות המגיעות לכם בתקופת הקורונה.
הרשמה לקהילת המנויים למגזין עכשיו ובחינם!
המגזין

כל הזכויות שמורות - מקימי 2021